Vraag op Vrijdag: Waar haal jij je kookinspiratie?

Olijven

Baf, het is alweer vrijdag! Vandaag geen lange post of zware kost, maar een eenvoudige vraag die ik met heel veel plezier beantwoord:


Waar haal jij je kookinspiratie?


Ik vind het ontzettend leuk om deze vraag te krijgen, want er zijn heel wat mensen, blogs en boeken die ik zo fantastisch vind dat ik niets liever doe dan ze met iedereen delen. Eigenlijk zijn dat er zo veel, dat het me niet handig lijkt om ze hier in één post op te lijsten. Ik werk momenteel aan een nieuwe pagina voor deze blog, waar ik mijn keukenhelden- en heldinnen op een rijtje zet. Zo kan je zelf altijd rondsnuffelen als je weer eens niet weet wat klaar te maken op een doordeweekse avond, of als je zin hebt in een keukenexperiment in het weekend.

Naast bestaande recepten zoeken, bekijken en namaken, vind ik het ook leuk om zelf dingen uit te proberen. Ik heb dan zin in een bepaald gerecht, bekijk de inhoud van mijn koelkast, en zoek in mijn herinneringen naar interessante combinaties van smaken die ik recent nog gezien, geroken, of geproefd heb. Of ik typ enkele ingrediënten in op Pinterest, en bekijk welke richtingen ik zoal uit kan. Op die manier ontstaan er heel vaak geslaagde verrassingen. Alle recepten die ik op deze blog deel, zijn ook min of meer zo ontstaan. Vroeger was ik bang om aan de slag te gaan zonder recept, maar ik heb nu de smaak helemaal te pakken. Als mijn lijst van recepten-nog-uit-te-proberen niet zo lang was, zou ik het nóg meer doen.

Op zondag zal ik al een voorproefje van mijn inspiratiebronnenlijst met jullie delen. Ik kookte deze week wat tapas voor vrienden, en toen alles op tafel stond besefte ik dat ik een mooi overzicht had gemaakt van mijn favoriete bloggers. Dit weekend post ik dus geen eigen recept, maar wel een combinatie van toprecepten van een paar van mijn keukenhelden. Tot dan!

Advertenties

2 gedachtes over “Vraag op Vrijdag: Waar haal jij je kookinspiratie?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s